Makete

Layouts

Slovenija v H0

Slovene H0 layouts

Evropa v H0

European H0 layouts

Amerika v H0

American H0 layouts

N

N layouts

Več...

7¼, G, 0, TT, Z...

 

Domov

Home

 

Modeli - serijski

Serial prod. models

 

Modeli - unikatni

Unique models

 

Makete

Layouts

 

Dogodki

Events

 

Gradivo

Material

 

Debata

Yahoo Group

 

Društvo

Club

 

www.vlaki.com

Real trains

 

JURETOV WAUSAU & WESTERN - Milwaukee subsidiary

DRUGA MAKETA - V NASTAJANJU

 

Po temeljitem razmisleku, sem se odločil, da obstoječo – prvo maketo podrem in začnem na novo in v drugem prostoru. Za pomoč sem zaprosil prijatelja Darka Pahiča, ki je izdelal načrt za maketo Wausau & Western. Ideja je njegova. Zato je tudi vodil izdelavo ogrodja - osnove.

 

Moje področje je scena. Maketa je delno resnična, delno pa izmišljena (freelance). Postavljena je v obdobje 1950-1959. Desna stran predstavlja ameriški srednji zahod (Midwest), leva stran pazahodno obalo ZDA, nekje v zvezni državi Washington.

 

Glavna družba na maketi je The Milwaukee Road (MILW), z "gostujočim" Union Pacific (UP). Za slednjo sem se odločil predvsem zaradi raznolikosti lokomotiv.

 

Osnova za tirno razporeditev postaje (yard) je postaja iz mesta Wausau (zveznadržava Wisconsin) iz 50-ih let prejšnjega stoletja. Postaja za potniški promet in objekt sta del tega. Potniški promet, ki se odvija na maketi, predstavlja vlakovna kompozicija iz 50-ih, t.i. North Woods Hiawatha.

 

Ostale stvari na maketi so izmišljene (industrija, kraji…). Maketa je v fazi izdelave.

 

Jure Sporn

 

 

Kliknite na sliko za več slik /

Click on picture for more pictures

 

Faza 1

Načrtovanje proge glede na prostor

Načrt yarda se je natisnil v merilu 1:1, nato se je preizkusila njegova realizacija. Potiskane papirje se je položilo vzdolž prostora, kjer naj bi yard tudi stal.

Da se zamisel lažje predstavlja, sem naredil maketo makete v merilu 1:10.

Proga z yardom je natisnjena v omenjenem merilu ter zalepljena v prostor na primerno višino.

Na predelu makete, kjer bo pretežni del scene, sem uporabil plastelin za izdelavo le-te. Tak način olajša odločitev kako naj bi maketa izgledala.

Faza 2

Spreminjanje garaže v sobo za maketo

Odstraniti je bilo potrebno garažna vrata, vzidati nova, zazidati garažno okno tako, da je v prostoru samo en vir svetlobe, ter vgradil se je ventilator. Beljenje prostora, ter montaža luči glede na potek makete. Priprava tal in polaganje laminata.

Faza 3

Začetek gradnje makete

Izdelava druge skrite postaje imenovane EAST, ter heliksa, ki povezuje skrito postajo na levi z yardom na desni strani. Izdelava heliksa je bil najbolj zamuden del 3. faze.

Faza 4

Izdelava yarda na desni strani makete

Ogrodje je narejeno in stoji provizorično. Pripravlja se tirna razporeditev, predvsem lokacija kretnic, postaje in industrijskega dela yarda. Označi se prostor za okretnico in izžaga. Sledi lepljenje podlage in nato tirov. Hkrati se na tire spajkajo tudi žice. Na koncu sledi fiksiranje yarda na steno, ter preko heliksa povezava yarda z 2. skrito postajo.

Faza 5

Elektrifikacija makete (heliks in oba yarda), ter montaža kretniških pogonov Tortoise in doma narejenih stikal za premikanje kretnic

Tortoisi so uporabljeni na kretnicah, ki niso ravno na dosegu roke; to je predvsem skrita postaja ter nekaj kretnic na samem yardu. Na ostalih kretnicah pa so stikala za ročni premik oz. na poteg z zvodom. Ko premakneš stikalo, spremeniš smer vožnje in hkrati spremeniš tudi polariteto (+/-).

Faza 6

Gradnja 1. skrite postaje WEST, ter priprava ozadja na yardu

Fiksiranje lesonitnih plošč na zid. Sledi barvanje in poslikava oblakov.

Faza 7

Izdelava heliksa z obratom in pol, ki povezuje 3. nivo s 4.

Faza 8

Izdelava 3. oz. 4. nivoja

Najprej se je naredilo osnovno ogrodje, na katerem bo yard z industrijo in jezerom, ter 4. nivo. Sledila je izdelava 4. nivoja, nato pa ozadje. Najprej priprava deščic/noslicev ozadja, sledi fiksiranje lesonita in barvanje, ter poslikava oblakov. Pripravila se je tudi plošča za yard na tretjem nivoju.

Faza 9

Priprava in izdelava komandne plošče za premik kretnic na obeh skritih postajah

Na obeh ploščah je tudi stikalo za spreminjanje polaritete. Ker sta skriti postaji pravzaprav pentlji, se vlak zmeraj vrača na prvo vhodno kretnico, zato je potrebno spremeniti plus v minus in obratno. Zaenkrat se bo to spreminjalo s stikalom, kasneje pa računalniško – samodejno. Ta faza je bila kar dolgočasna - ogromno žic in dela.

 

Faza 10

Izdelava mostu med vrati, ki povezuje levo in desno stran makete

Ker je most snemljiv, faza terja veliko mero previdnosti in natančnosti. Kadarkoli most postaviš nazaj v svoje ležišče, se morajo tiri prilegati in ujemati. Postopek izdelave: Najprej se je naredil most, ki je malenkost ožji (kakšna 2 ali 3 mm, ravno toliko, da most lepo pade mimo) od razmika med vrati. Les je živ material, ki se krči in razteza. Zaradi tega se tudi tiri posledično »premikajo«. Problem je rešen s kovinskimi nosilci in ležišči za le-te. Ležišče na nosilcih ima luknji kamor sedeta "štifta", ki sta fiksirana na aluminijasti ploščici spodnje plošče mostu, kar preprečuje premikanje lesa. Sledila je priprava tirne grede. Najprej se je tir položil, povezal levo in desno stran makete in formiral v primerno lego. Nato se je na les zarisal potek tira, se fiksiral s primeži (na vsaki strani po en komad), ki preprečijo, da bi se dobljena oblika podrla in se prenesel na material za tirno gredo. Po tem je sledil izrez in lepljenje na označen del na mostu. Preden so se tiri prilepili, sem še enkrat preveril, ali je most v pravilni legi. Na predelu, kjer se so se tiri prerezali, sem odstranil pragove, zalepil in privil pertinaksove ploščice, ki imajo bakreni premaz. Seveda sem ga po sredini odstranil, zaradi preprečitve prevodnosti. Za tri tire sem uporabil 12 ploščic – na vsaki strani po dva. Sledilo je spajkanje tirov na te ploščice in šele potem so se tiri prerezali. Nato se je naredila elektrifikacija tirov in povezava preko konektorjev z elektriko na maketi. Sledila je še montaža zaščitnih ograjic.

 

 

Faza 11

Izdelava nivoja z industrijo

Ta faza predstavlja nekakšen zaključek dela ogrodja. Tiri so večinoma položeni. Manjka tir do cementarne in do jezera, kjer bo ribiška scena. Vendar zadevi morata počakati, da nabavim primerne objekte in nato nadaljujem z delom. Tudi tir za t.i. »helper« še pride naknadno (to so bile lokomotive, ki so pomagale potiskati v klanec). V tem trenutku je pomembno, da je krog sklenjen. V tej fazi so se položili tiri. Postopek je bil enak kot pri vseh fazah, kjer je bilo delo z njimi. Po celotni površini sem položil podlago, postavil tirno situacijo, ob tirih zarisal, jih odstranil, izrezal podlago, jo prilepil in tire položil nazaj, oz. jih prilepil. Sledila je elektrifikacija in montaža kretniških pogonov. Enako kot na yard-u, so tudi tukaj na odročnih mestih Tortoise pogoni, na večini kretnic pa doma narejeni vzvodi. Vzdolž po robu makete sem naredil lice, ki predstavlja odrezan zaključek makete oz. scene. Ko bo scena v ozadju narejena, sledi izdelava jezera.

 

Faze 11+

... osnutek za nadaljevanje ...

Dokončati je potrebno poslikavo ozadja (scena-gore drevesa…) in sledi izdelava scene, ki pa bo dolgotrajen potek.

 

V nadaljevanju delo ni več potekalo v izrazitih fazah, temveč bolj projektno. Tako so v nadaljevanju predstavljeni posamezni projekti izdelave različnih segmentov makete.

 

Kliknite na sliko za več slik /

Click on picture for more pictures

 

Projekt 1

Poslikava ozadja

V 6. fazi sem ozadje pobarval z osnovno modro, nato pa s pomočjo spreja in šablon naredil poslikavo oblakov. V nadaljevanju sem najprej naslikal gore, nato oddaljene hribe, poraščene z gozdom v zeleno modrem odtenku, in še prvo linijo, ki je izrazito temno zelena. Določeni predeli prve linije (iglavci) so naslikani detajlno. Uporabljene so akrilne barve.

 

Projekt 2

Izdelava diorame Eastville

Zaradi lažjega modeliranja sem se odločil, da bom maketo opremil z dioramami, ki se jih vgradi na maketo. Prva diorama predstavlja vasico Eastville. Osnova je stirodur, premazan z gipsom. Po površini je posipan pesek in zemlja. Grmičevje je narejeno iz črnega in zelenega fibra, na katerega je posipan zeleni posip Woodland Scenics Fine Turf in fiksiran z lakom za lase. Ker je diorama oddaljena in detajli ne pridejo toliko do izraza, sem za listavce uporabil Woodlandove plastične armature, ki sem jih malo pobarval in postaral. Plastika zato ne pride do izraza, oziroma ni vpadljiva. Nekatera drevesa so narejena iz belega metala ali pa iz posušenih rastlin (Noch). "Grdih" plastičnih smrek iz ozadja, ki se pojavljajo na starejših fotografijah, ni več. Skale so odlitki, pobarvane z razredčenimi akrilnimi barvami.

 

 

Projekt 3

Izdelava iglavcev

Za izdelavo iglavcev sem uporabil dve tehniki. Prva tehnika: balza (deblo), suha rastlina limonium (veje), Woodland Scenics Fine Turf (listje), ter lak za lase. Druga tehnika: žica, maskirni trak, sirk, špaga, statična trava (2-4 mm, Woodland Scenics Fine Turf, črna, siva in zelena barva v spreju.
Prvi način
Model predstavlja Douglasovo jelko. To je tipični iglavec severozahodne obale ZDA. Drevesa v višino zrastejo čez 100 m.
Za deblo se uporabi balzo. Z nožkom se jo oblikuje v konus, ter se ji z žičnato krtačo naredi vertikalne zareze (lubje). Za barvo debla se uporabi razredčeno barvo Grimy Black (Polly Scale), za veje pa pusušeni limonium. Rastlino se predhodno pobarva na sivo (sprej) in vejice uporabi za jelkine veje. V deblo se zvrta luknje in nato vanje zapiči in prilepi vsako vejico posebej. Vse veje se prespreja z lakom za lase in potrese Fine Turf, ter še enkrat z lakom fiksira.
Drugi način
Določi se višino iglavca in se odreže žica v dolžini 3-kratne višine drevesa (če je iglavec visok 15 cm, se odreže 45 cm žice). Žico se prepogne na polovici in spodaj zvije (naredi kavelj) v črko "L". Nareže se sirk (še bolje špaga) dolžine približno 6 cm, ter se ga položi v linijo in po sredini z obeh strani prilepi maskirni trak širine cca. 1 cm. Spodnji trak naj bo na vsaki strani za 1 cm daljši od zgornjega. Nastalo se položi med žico in vpne v primež. Z električnim vrtalnikom se žica zvije v krtačko, ki se jo postriže v konus. Za naslednji korak lahko uporabimo nastriženo špago (cca. 4mm) ali statično travo. Armaturo presprejamo z lakom za lase in nanjo potresemo statično travo ali nastriženo špago. Z lakom se še enkrat fiksira in pustimo, da se posuši. Vzamemo črni sprej in armaturo v celoti prebarvamo. Spet pustimo, da se posuši. Sledi zeleni posip (fine turf). Predhodno presprejamo z lakom za lase, posipamo zelenje in z lakom še enkrat fiksiramo. Na koncu pa vse skupaj pobarvamo s temno zeleno (moss green sprej). Če imamo sprej v barvi bazilike, ga lahko po vrhu iglavca rahlo presprejamo, da dosežemo učinek sonca, ki obsije vrhove smrek, jelk,…
Tretji način
Kombinacija balse in "ščetka" iglavca. V balso, torej v deblo, zapičimo žičnato armaturo.

 

 

Projekt 4

Izdelava hriba in makadamske ceste

Hrib / tla
- 3 ali 5 slojna lepenka
- maskirni trak
- stenska latex barva ali akril
- gips (z daljšim časom sušenja)
- gips (hitro sušeči)
- cement
- vermikulit
- tempera v prahu
Osnova so prepleteni trakovi 2 ali 3 slojne valovite lepenke. Površina se prelepi z maskirnim trakom. Nanj se nanese osnova za tla - mešanica gipsa z daljšim časom sušenja (3 deli), cementa (1 del) in vermikulita (4 deli). Zaradi boljšega oprijema omenjene mešanice je maskirni trak dobro predhodno prebarvati s stensko lateks barvo ali običajno stensko akrilno barvo, najbolje v odtenku zemlje. Ko je osnova suha, se jo prebarva z enako barvo, kot se je uporabila za barvanje maskirnega traku. Pustimo, da se vse lepo posuši. Sledi zanimivi del. Tla oziroma zemljo se simulira s t.i. "Zip Texturing" tehniko. To je mešanica hitro sušečega gipsa in suhe tempere v prahu. Za svoje področje sem izbral odtenek Tan Dirt (1 del črne, 1 del rjave, 1 del rumene in 24 delov gipsa). Površina se zelo intenzivno navlaži (na primer s kakšno pršilko od čistila za steklo), ter se s pomočjo cedila nanese hitro sušeči gips s tempero. Ponovno se prešprica in pusti, da se posuši. Uporablja se t.i. "mokra" voda (voda + kapljica detergenta). Če se pojavijo bele lise, se to popravi s t.i. "Weathering Powders" tehniko. Razlika med le-to in Zip Texturing tehniko je samo v koncentraciji gipsa. V mojem primeru sem uporabil Tan Dirt Powders (1 del črne, 1 del rjave, 1 del rumene in 6 delov gipsa). Postopek fiksiranja je enak.
Makadamska cesta
- 3 slojna lepenka
- maskirni trak
- gips (v mojem primeru je jubolin)
- stenska lateks barva ali akril
- gips (hitro sušeči)
- tempera v prahu
- pesek (Woodland Scenics Fine Buff)
- pesek (Woodland Scenics Fine Brown)
- mešanica lepila za les (Mekol) in vode (1:3)
Za začetek sem oblikoval osnovno obliko ceste iz valovite lepenke. Z vročim lepilom sem jo fiksiral na želeno pozicijo in jo prelepil z maskirnim trakom. Trak sem prebarval z osnovno barvo zemlje – lahko stenska lateks barva ali klasični stenski akril. Pustil sem, da se posuši. Z jubolinom sem oblikoval cestišče oz. celotno cesto, ter pustil, da se posuši. Potem sem vse prebarval z osnovno barvo in ponovno pustil, da se posuši. Nadaljeval sem z Zip Texturing. V mojem primeru je odtenek Tan Dirt. Cesto sem navlažil (mokra voda) in s pomočjo cedila posipal omenjeni Zip Texturing. Še enkrat sem vse lepo močno navlažil in pustil, da se posuši. Sledila je izdelava kolovoza. Najprej sem pripravil mešanico peska Fine Buff in Fine Brown. Po robu in sredini ceste sem s čopičem nanesel belo lepilo, potresel mešanico finega peska, ki sem ga navlažil z mokro vodo in zalil z mešanico mekola in vode. Ko se je vse posušilo, sem po pesku potresel Zip Texturing v odtenku Red Dirt (1 del črne, 3 deli rjave, 1 del rumene in 24 delov gipsa) in še rahlo Tan Dirt čez celotno cesto. Pustil sem, da se je posušilo. Potem sem vzel radirko za čiščenje tirov in s cestišča odstranil Zip Texturing. Spodaj se pokaže osnovna barva (zemlja). Potresel sem še malo mešanice peska, zalil z mešanico lepila in vode, ter pustil, da se posuši. Cesto sem zaključil z detajliranjem. Uporabil sem tehniko Weathering Powders. S čopičem sem po sredini ceste nanesel odtenek Dirty Greasy Color (1 del črne, 1 del rjave, 4 deli gipsa), po kolovozu pa Light Dust Color (2 dela rjave, 1 del rumene in 9 delov gipsa). Še enkrat sem fiksiral z mokro vodo in pustil, da se posuši.

 

 

Projekt 5

Izdelava zidne reklame

Zanimiva tehnika, ki sem jo povzel na MRH forumu (Model Railroad Hobbyist Magazine). Postopka nisem dokumentiral, zato sem si slike postopka sposodil na omenjenem forumu. Končni izdelki na fotografijah pa so moji. Postopek torej opisuje, kako narediti sprano reklamo. Najprej sem pobarval vse stene oziroma zidove in jih postaral. Okna in vrata se v tej fazi še ne vstavljajo. Preden sem vse zidove zlepil, sem skeniral steno, na kateri bo reklama. Sken sem prenesel v Corel Draw in nanj kopiral sliko izbrane reklame. V programu sem izbral orodje "Transparency Tool" in "Uniform". S tem orodjem se doseže, da slika postane prozorna. Z drsnikom določaš odstotek prozornosti – višji je, več podlage se vidi. Ko si enkrat z rezultatom zadovoljen, lahko reklamo še dodatno postaraš. Izbereš orodje "Cubist". Steno natisneš, reklamo izrežeš in nalepiš. Uporabil sem lepilo za les (Mekol). Alternativa Mekolu je lahko Mod Podge - Matte.

 

 

Projekt 6

Samogradnja objektov

Objekte lahko naredimo na več načinov. Izpostavil bom predvsem objekte iz stirena in papirja.
- stiren
- papir za pastele
- akrilne barve
- dvostranski lepilni trak
Zaradi teksture, ki jo ima papir za pastele, je dobra imitacija za lesene panele. Je tudi nekoliko debelejši. Papir sem pobarval z različnimi niansami. Barval sem s čopičem in spužvo. Ko se je papir posušil, sem ga narezal na 4 mm trakove. Potem sem se lotil izdelave osnove za objekt. Vse stene objekta so iz stirena. Izrezal sem odprtine za vrata in okna ter zarisal pomožne črte, ki so služile kot orientacija za lepljenje papirnih trakov. Stiren sem prelepil z dvostranskim lepilnim trakom in ga prelepil s papirnatimi trakovi, ki predstavljajo lesene panele. Nato sem v odprtine vstavil še okna in vrata, ki sem jih predhodno postaral.
Postopka nisem dokumentiral, zato sem si slike postopka sposodil. Avtor je Troels Kirk. Končni izdelki na fotografijah pa so moji – Lily's, zapuščena klavnica (kombinirana z lesenimi letvicami), McLenen Engineers Suplies in sivi objekt z odprtim vodnim zbiralnikom na strehi.
Za nekatere objekte sem uporabil samo stiren (Sand House, Tony's Cigar Store, Moonshine Distilery in Standard Gas Station).
Tudi opečnata hiša Uncle Paul je samogradnja, narejena iz balse, napis pa je vodna nalepka.
Tunel in podporna zidova so narejeni iz lesa. Z vbodno žago sem naredil odprtino, podporna zidova pa sta sestavljena iz lesenih letvic. Da ne bi objekt dajal videz lesa, sem vse premazal s kitom za les, pobrusil, prebarval s temeljno barvo in pustil da se posuši. Obok znotraj portala je narejen iz stirena. Nadaljeval sem z barvanjem in niansiranjem, s svinčnikom sem zarisal sledi betoniranja in vse skupaj postaral.

 

Projekt 7

Fallmont Town

Fallmont town z glavno ulico Main Street. Objekti so v večini kiti iz gipsa (Downtown Deco). Cesta je iz stirena. Za mestom se razprostirajo hribi in temačen gozd, ki skriva ilegalno destilarno (Moonshine Disitilery).

 

Projekt 8

Postarani modeli

Za staranje sem uporabil različne materiale in tehnike:
- pigmenti
- oljne barve
- spiranje barve
- suhi čopič
- zračna pištola (air-brush)
- lak za lase

- akrilne barve
- AK Interactive Wash
- akrilni mat lak
RS1
Lokomotivo sem najprej na rahlo presprejal s sivo barvo. Imitiral sem učinek zbledelosti. Potem sem se lotil strehe. Za osnovo sem vzel temnejšo rjavo s katero sem prebarval celotno streho in tu in tam dodal še različne nianse rjave (akril). Pustil sem, da se posuši. Z zračno pištolo sem nanesel lak za lase*, pustil, da se ponovno posuši in spet z zračno pištolo nanesel barvo lokomotive (akril). V mojem primeru je to siva. Sušilo se je en dan. Nato sem vzel malo trši čopič, ga namočil v toplo vodo in podrgnil po strehi. Zaradi laka je bil oprijem barve slabši in jo je zato tudi odneslo s površine. Vrhnji del lokomotive se obdelal še s pigmenti, ki sem jih redčil v alkoholu. Fiksiral sem z rahlim pršem mat laka**. Z zračno pištolo sem nanesel še saje in sledi izpuha (Polly Scale Oily Black). Za sledi olja ipd. sem uporabil AK Interactive wash. Podstavne vozičke sem presprejal z zračno pištolo. Uporabil sem različne odtenke sive in rjave, ter pigmente. Svetleči deli, ki predstavljajo maščobo, so AK Interactive Wash. Rezervoar je postaran z oljnimi barvami in AK Washem.
F7 A+B Unit
Za referenco staranja sem vzel fotografijo prototipa. Tu je bil postopek nekoliko drugačen. Najprej sem z zračno pištolo nanesel bele lise nad vozički. Zbledelost sem imitiral z oljnimi barvami. Po celotni školjki (oranžni del) sem nanesel pikice oljne barve v različnih odtenkih (oranžna, oker, bela). Čopič sem namočil v terpentin in ga obrisal, da je ostal samo vlažen. Z vertikalnimi potezami od zgoraj dol, sem vlekel čopič čez barve in jih "izpiral". Ko se je posušilo, sem dobil efekt zbledelosti. Streho sem postaral s pigmenti rje, razredčenimi z alkoholom. Fiskiral sem jih z mat lakom. Z zračno pištolo sem nanesel saje (Polly Scale Grimy Black) in sledi izpuha (Polly Scale Oily Black). Podstavne vozičke sem presprejal z zračno pištolo. Uporabil sem različne odtenke sive in rjave ter pigmente. Svetleči deli, ki predstavljajo maščobo, so AK Interactive Wash. Reservoar je postaran z oljnimi barvami in AK Washem.

* Namesto laka se lahko se uporabi tudi izdelek AK Interactive Worn Effects ali Heavy Effects. Artikla sem kasneje tudi preizkusil in sem zelo zadovoljen.
** Namesto mat laka se lahko uporabi AK Interactive Pigment Fixer. Tudi preizkušeno in deluje odlično.

 

 

 

  Kliknite na sliko za več slik / Click on picture for more pictures

 

 

 

 

 

 

 

Tip

 

ameriška

 

 

Tematika

 

ameriški srednji zahod ter gozdna železnica v obdobju 1950 - 1959

 

 

Merilo

 

H0

 

 

Velikost sobe

 

7 x 3m

 

 

Status

 

v nastajanju

 

 

Začetek gradnje

 

junij 2007

 

 

Konec gradnje

 

-

 

 

Lokacija

 

Veščica, Slovenija

 

 

Vodenje makete

 

DCC, Digitraxov Chief DCS 100, upravljalec DT400

 

 

Tiri

 

Peco fleks tiri kode 83 (vidni del); Peco fleks tiri kode 100 (skrita postaja)

 

 

Kretnice

 

Peco kode 83 electrofrog in Walthers/Shinohara kode 83 (vidni del); Peco large, kode 100 izolirno srce (vhod na skrito postajo); Roco (izhod iz skrite postaje); najmanjša kretnica: št. 5; največja kretnica: št. 8

 

 

Kretniški pogoni

 

Tortoise pogoni; ročni premik s stikalom za spreminjanje polaritete (na yardu)

 

 

Min. radij

 

R75

 

 

Max. radij

 

R90

 

 

Naklon

 

2 %

 

 

Ozadje

 

poslikava na lesonit

 

 

Ogrodje

 

prekatni način, vezana plošča bukev 18 mm

 

 

Tirna greda

 

podlaga za pod laminat debeline 5 mm, Woodlandova podloga in vse skupaj fiksirano na 12 mm vezano ploščo bukev

 

 

Scena

 

osnova je mreža iz trakov 3 ali 5 slojne lepenke, vse skupaj prelepljeno z maskirnim trakom in premazano z mešanico gipsa, cementa ter vermikulita (zrnca)

 

 

Dekoderji

 

Zimo MX62, 63 ter zvočni Soundtraxx

 

 

Sklopke

 

večinoma Kadee, nekaj McHenry

 

 

Posipi

 

Woodland Scenics, Silhouette, Heiki

 

 

Drevesa

 

samogradnja -
iglavci: balsa, vejice limoniuma, špaga, statična trava, žica
listavci: posušene rastline, fiber, posipi Woodland Scenics, debla iz prepletene žice in rastlina "sagebrush"

 

 

Lokomotive

 

Atlas, Athearn Genesis, Life Like Proto 2000, Proto 1000, Stewart, Bowser

 

 

Vagoni

 

Atlas, Proto 2000, Branchline, Kadee, Kato, Walthers, Athearn, Bowser, Rapido Trains

 

 

Stavbe in objekti

 

Bar Mills, Model Tech Studios, DPM, Durango Press, Woodland Scenics, Walthers-Cornerstone, American Model Builders, Scale Structures LTD, Downtown Deco, lastna izdelava

 

 

Figure

 

Preiser, Faller, Woodland Scenics, Noch

 

 

Cestna vozila

 

Mini Metals, Busch, Model Power, Woodland Scenics

 

 

Tehnike staranja

 

suhi čopič, izpiranje barve, spreji, air brush, pigmenti, hairspray tehnika, oljne barve

 

 

 

 

 

 

 

WAUSAU & WESTERN - Milwaukee subsidiary BY JURE

SECOND LAYOUT - STATE OF CONSTRUCTION

 

... english text coming soon ...

 

 
 

© 2008 Borut Puklavec